Fűszeres szilvakrém leves

Leírás

A recept

A szilva megunhatatlan, mondanám, hogy a kedvencem, de őszintén minden gyümölcs az. Viszont, most ennek van szezonja és szerencsénkre, a Birslak szilvafái idén bőséges terméssel szolgálnak.  Ezért is hozom nektek ezt a krémleves receptet, hogy lássátok mik készülhetnek kerünk gyümölcseiből.

Hozzávalók

  • 1 kg szilva
  • 2 szelet citrom
  • 3-4 kanál cukor 
  • 1 csipet
  • 1 rúd fahéj
  • 5 db szegfűszeg
  • 1 liter víz
  • 1 dl tejszín
  • 1/2 csomag vaniliás puding

A szilvát mossuk meg jó alaposan, hogy eltűnjón a hamvassága. Vágjuk félbe, szedjük ki a magját és tegyük egy megfelelő lábasba.

Adjuk hozzá a cukrot, aki édesebbe nszereti, az adhat hozzé többet is. Majd adhatjuk a fahéjat, szegfűszeget, sót és a citromkarikákat, majd öntsük fel vízzel. Már az első rottyanás után isteni illat lengi be a konyhát. Főzzük kb. 15 percig, míg a szilva puha nem lesz, az sem baj, ha szétesik. Mikor már jó puha állagú, kivehetjük a levesből a fahéjrudakat és a citromkarikákat, majd botmixerrel pürésítsük össze.

Öntsük hozzá a tejszínt, majd 2-3 perc alatt melegítsük össze a levest. 

Jól behűtve, friss szilvával, esetleg tejszínhabbal tálaljuk.

More Recipes

Orange Juice

Boiled Crab

Baked Bread